Inici » projectes » Toia la xirimoia

logo_llarg_petita_s

Sinopsi

Toia la xirimoia està acomplexada pel seu aspecte físic. Disgustada sent com és, se’n va a recórrer món a la recerca d’algú que l’ajudi a canviar per tenir la pell brillant i roja d’una poma, per ser esvelta com els plàtans, sucosa com les taronges… Acompanyant la Toia en el seu viatge coneixem tot un seguit de fruites amb les seves característiques i propietats, però elles no acaben d’entendre que la Toia no se sentí bé amb ella mateixa. L’important és que cadascú és diferent i és únic “Tu ets única Toia, perquè vols canviar?” El que passa després… ho haureu de veure!!

toia

Continguts

Toia, la xirimoia és una fruita acomplexada pel seu aspecte físic. No li agrada la seva pell, la seva polpa ni els seus pinyols. A través d’una fruita, un element aparentment llunyà als infants, es fan palesos aquests complexes i els nens i nenes hi poden reflexionar des de la distància que ofereix aquest personatge. Parlem de l’aspecte físic que ja pot comprendre tant cànons estètics d’aquesta societat com diferències de nacionalitat.
Al llarg del seu camí la xirimoia coneix tot un seguit de fruites que ens fan veure que són diferents entre elles i que cadascuna està contenta amb ella mateixa i amb les diferents propietats (sabors, vitamines…) que pot oferir a les persones. Així la xirimoia finalment coneix un tomàquet que li fa veure que el que ella considera defectes poden ser virtuts. La xirimoia és especial i el que ella és no ho pot ser cap altre fruita!
A través d’aquesta història coneixerem també les propietats tant físiques com nutritives de diferents fruites, per tal de motivar-ne el consum per part dels infants.